Båt anträffad tack vare inlägg på Facebook

28 oktober 2013

I slutet av september larmade Larmtjänst ut information om en stulen Saga 315 båt. Båtsamverkan i Västra Götaland lade ut larmet på sin facebooksida. I fredags kunde båten anträffas tack vare ett tips från en privatperson som hade sett inlägget på Facebook.

SAGA anträffad. Båten, som är värd 1,6 miljoner kronor, stals natten mellan den 22 och 23 september i Smögen. När Larmtjänst fick information om stölden skickades ett larm med ut till bla kustbevakning, sjöräddning och marinor.

- Vi har upparbetade nationella och internationella larmkedjor där vi skickar ut information om båtstölder. På så vis kan vi uppmärksamma personer som rör sig i områden där de stulna båtarna kan komma att passera, säger Carina Birking på Larmtjänst.

I mitten av oktober publicerade även polisens båtsamverkansgrupp utlarmningen på sin facebooksida. Informationen delades på sidan och i fredags kunde båten anträffas tack vare att en privatperson hade sett efterlysningen på facebooksidan. Personen befann sig då 15 våningar upp och höll på att arbeta med fasaden på huset "läppstiftet" i Göteborg. Därifrån såg han båten som han tyckte sig känna igen från facebooksidan. Han tog sig ner till kajen och konstaterade att det var den stulna SAGA 315. Polis kom till platsen och en person kunde gripas.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här