Båtrelaterade stölder ökar under hösten

16 augusti 2013

Nu är många tillbaka från sina semestrar och båtar och båtmotorer lämnas mer obevakade än under sommaren. Tyvärr brukar det innebära högsäsong för de som sysselsätter sig med båt- och båtmotorstölder. Nu uppmanar Larmtjänst till ökad vaksamhet.

BÅTRELATERADE STÖLDER, LARMTJÄNST

Under sommaren brukar båt- och båtmotorstölderna generellt minska eftersom båtarna används mer aktivt av sina ägare. Däremot är det inte ovanligt att stölderna går upp i början av hösten då båtarna lämnas obevakade i hamnar och uppe på land.

- I Stockholms län brukar vi se en tydlig uppgång av båtrelaterade stölder efter sommaren. Man stjäl båten och plockar av motorn. Inte allt för sällan så anträffas motorbåten några dagar senare, säger Carina Birking på Larmtjänst.

Under 2013 har de båtrelaterade stölderna generellt minskat i landet. Mellan januari- juni anmäldes 782 båtrelaterade stölder i Stockholms län, vilket kan jämföras med 998 under samma period 2012. För att värja sig mot stölder under hösten är båtsamverkan en bra aktivitet som kan öka tryggheten i området där man har sin båt. Båtsamverkan innebär bland annat att man:

  • tillsammans ser om varandras båtar,
  • är mer uppmärksam på vilka som rör sig i området,
  • pratar med okända och noterar registreringsnummer,
  • bryr sig om sin båtgranne.

Läs mer om båtsamverkan>>

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här