Fler transportbilar förblir efterlysta

18 februari 2013

Larmtjänst har sett en uppgång av stölder av Mercedes och Volkswagen transportbilar, en uppgång som ser ut att fortsätta under 2013. Samtidigt som stölderna ökar, ökar även antalet bilar som inte anträffas.

- De är i farans riktning att det rör sig om organiserad brottslighet, säger Torbjörn Serrander på Larmtjänst.

Larmtjänst har analyserat efterlysta transportfordon, anträffade och inte anträffade, av fabrikaten Volkswagen och Mercedes åren 2011, 2012 och 2013.

Under 2011 efterlystes 67 Volkswagen transportbilar, 23 procent förblev efterlysta. Under 2012 ökade andelen ej anträffade. Under året efterlystes totalt 91 Volkswagen transportbilar varav 42 procent förblev efterlysta. Under 2013 ser stölderna ut att fortsätta och i januari månad har 19 Volkswagen transportbilar efterlysts. 14 bilar är
fortfarande borta.

Antalet stölder av Mercedes transportbilar har en knapp uppgång, men det är en kraftig ökning av antalet bilar som inte har anträffats. Under 2011 efterlystes 40 bilar varav 2,5 procent inte anträffades. 2012 efterlystes 45 bilar och 26 procent förblev efterlysta. Under 2013 har 3 bilar efterlysts, 2 är fortfarande borta.

Stölderna av Mercedes och Volkswagen transportbilar är framför allt koncentrerade till storstadsregionerna. Dock ser man en viss geografisk spridning.

Larmtjänst kommer fortsätta följa utvecklingen av stölderna av dessa transportbilar.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här