Hjullastare anträffad efter exponering i Efterlyst

07 november 2013

Under gårdagens direktsändning av Efterlyst exponerade Larmtjänst en stulen hjullastare. Senare på kvällen kunde maskinen anträffas tack vare tips från allmänheten.

efterlysta fordon, anträffad maskin, stulen maskin

Hjullastaren, en Caterpillar 907H, stals i söndagskväll utanför ett stenföretag i Sköndal, Stockholm. Ett vittne såg en bil köra in på företagets uppställningsplats och såg även när man körde iväg med maskinen. Under gårdagens program av Efterlyst exponerade Larmtjänst maskinen för att få in tips och observationer från allmänheten. Under programmet inkom ett tips om att maskinen stod på en lastbilsparkering i Haninge.

- Tipset innehöll intressanta observationer och jag kontrollerade på direkten de adressuppgifter som hade angetts, säger utredare Mats Carlsson på Larmtjänst.

anträffad hjullastareNär Larmtjänst kom till platsen fanns fyra andra personen på parkeringen. De hoppade snabbt in i en silverfärgad Jeep och körde iväg från platsen. Larmtjänst identifierade maskinen och kontaktade därefter polis och ägare som kom till lastbilsparkeringen. När polisen konstaterat att det var den stulna hjullastaren lämnades maskinen över till ägaren som tog den från platsen.

- Maskinen var värd 650 000 kr så ägaren var så klart glad över att få tillbaka den, säger Mats Carlsson.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här