Bildelsstölderna fortsätter i centrala Stockholm

29 september 2014

Efter två lugna månader av bildelsstölder i centrala Stockholm ser det nu ut som stölderna går upp igen. Det visar statistik från Citypolisen i Stockholm.

Mellan den 1 januari och den 29 september har 597 bildelsstölder polisanmälts i centrala Stockholm. Under juli och augusti gick stölderna ner något men nu verkar det som om stölderna har dragit igång igen.   

- Ingripanden mot vissa grupperingar i juli kan vara en förklaring till att stölderna tillfälligt gick ner, säger utredare Torbjörn Serrander på Larmtjänst.

I september har 53 bildelsstölder polisanmälts i centrala Stockholm och många bilägare är drabbade för andra eller tredje gången. 21 bildelsstölder har inträffat på Östermalm och mest utsatt är Volkswagen med 28 bildelsstölder. Främst tar man radio och navigationsenheter.

De fabrikat som under året varit mest utsatta för bildelsstölder i centrala Stockholm är BMW och Volkswagen med 225 respektive 181 stölder. Främst tar man radio och navigationsenheter samt backspeglar.

Bildelsstölderna innebär stora kostnader. Vid ett inbrott förstörs kablar och annan elektronik som ska repareras, nya delar måste beställas och installationer ska göras. Vid premiumbilar kan kostnaderna variera mellan 100 000 och 200 000 kronor. 

- Stölderna kan vara ett problem i hela Sverige, dock är det ett fåtal polismyndigheter som i det dagliga arbetet för statistik över dessa stölder, säger Torbjörn Serrander.  

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här