Elva svenskstulna båtmotorer identifierade i Moskva

01 oktober 2014

I slutet av september kunde Larmtjänst identifiera 11 av 18 båtmotorer som beslagtagits i Moskva. Merparten av motorerna var stulna i Stockholms län.

Den 18 september fick Larmtjänst en fråga från tysk polis om 18 båtmotorer som beslagtagits i Moskva. Genom Larmtjänsts båtstöldsregister kunde 8 motorer identifieras direkt. Ytterligare 3 motorer identifierades senare genom bakspårning.

- Merparten av motorerna var stulna i Stockholms län under oktober och november månad 2013, säger utredare Carina Birking på Larmtjänst.

Motorerna var relativt stora, mellan 40 och 140 hästkrafter, och av nyare årsmodeller. Värdet uppskattas till cirka 1,5 miljoner kronor.

- Det här är det första beslaget av svenskstulna båtmotorer i Ryssland som vi känner till under de senaste 5 åren, säger Carina Birking.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här