Högsäsong för båtmotorstölder

23 maj 2014

Nu går vi in i den mest kritiska perioden för båtmotorstölder. De flesta har sjösatt och båten ligger obevakad under veckodagarna. Var extra observant på båtklubbarna meddelar Larmtjänst.

Båtsäsongen har dragit igång och vi är nu inne i den period på året då båtmotorstölderna ökar som mest. Perioden brukar sträcka sig ett par veckor framåt. De flesta har sjösatt båten men använder den främst under helgen.

- Båten ligger då helt obevakad under veckan och när man anländer på fredagen kan båten eller motorn vara borta, säger utredare Carina Birking på Larmtjänst.

På Larmtjänst märker man av att säsongen dragit i gång och både båtar och båtmotorer stjäls. Det är inte ovanligt att det försvinner ett flertal båtar samtidigt som senare anträffas nära stöldplatsen, dock utan motorer.

- Det är ligor som opererar, säger Carina Birking.

För att undvika stölder är det viktigt att man på båtklubben ser om varandras båtar, är observant och iakttar folk som inte ska röra sig i området. Vid misstanke ska man kontakta Polisen.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här