Seminarium om stulna traktorer på Borgeby Fältdagar

01 juli 2014

Den 25 juni var Larmtjänst inbjuden talare på seminariet ”Hjälp min traktor är stulen- vart tog den vägen och hur kan vi förhindra att det sker?" vid lantbruksmässan ”Borgeby Fältdagar”. Vid seminariet informerade Larmtjänst om stöldskydd, spårsystem och den negativa stöldutvecklingen som entreprenadmaskiner har.

Per Norström från Larmtjänst medverkade på Borgeby fältdagar.  

Under 2013 efterlystes 304 maskiner, en ökning med 11 procent jämfört med samma period 2012. Av de 304 maskinerna var 208 fortfarande borta vid årets slut.

– Stölderna blir allt mer planerade och vi ser en ökning av stölder hos återförsäljarna, säger utredare Per Norström på Larmtjänst.

Det blir även mer vanligt att man stjäl flera maskiner vid samma stöldtillfälle. Under midsommarhelgen stal man exempelvis fyra traktorer och en kompaktlastare i Mariestad. Värdet på det stulna godset uppgick till ca 2,5 miljoner kronor.

Vid seminariet framhävde Larmtjänst vikten i att man som ägare till en stulen maskin så fort som möjligt anmäler stölden till sitt försäkringsbolag. På så sätt kan stöldgodset registreras i Larmtjänsts databas, skickas ut i larmkedjor och exponeras i olika kanaler.

Årtal

 Antal

Ej anträffade

 2013

304

208

 2012

 275

189

 2011

 257

170

 2010

 165

89

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här