Falskskyltad stulen bil stod parkerad flera månader på Landvetter

15 oktober 2014

Under gårdagen anträffades en stulen Cadillac BLS AWD som stått parkerad en längre period på Landvetters parkeringsplats. En parkeringsansvaring på Härryda kommun uppmärksammade bilen och kontaktade Larmtjänst.

En parkeringsansvarig på Härryda kommun hade sett den svarta Cadillacen stå parkerad en längre period på Landvetters parkeringsplats. Personen anade oråd och kontaktade Larmtjänst som kontrollerade registreringsnumret.

- Bilen var inte efterlyst och hade besiktigats i början av oktober i år vilket indikerade på att den var falskskyltad. Även det synliga chassinumret var övertäckt vilket väckte misstankar, säger utredare Mats Carlsson på Larmtjänst.

Larmtjänst gjorde en databaskontroll av liknande bilar och hittade bara en likadan bil som var efterlyst. Försäkringsbolaget som löst in bilen åkte därför till platsen med bilnycklarna till den stulna bilen som visade sig fungera.

- Bilen hade stulits på en bilfirma i Vällingby i samband med en provkörning i maj 2013. Spekulanten hade då visat upp ett falskt körkort, säger Mats Carlsson.

Bilen har nu blivit omhändertagen och bärgad från platsen.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här