Svenska båtmotorer anträffades i Paldiski

28 augusti 2014

I måndagsmorse, den 25 augusti, upptäckts en stöld av tre båtmotorer i Söderhamn. Redan på kvällen kunde gärningsmännen gripas och motorerna anträffas i hamnen i Paldiski då färjan från Kapellskär anlände.

Under måndagsmorgonen blev Larmtjänst kontaktad av en polis i Söderhamn om att det åter igen inträffat en båtmotorstöld där man tagit tre motorer. Tillvägagångssättet påminde om en annan båtmotorstöld som ägt rum i början av augusti i Söderhamn. Vid det tillfället stal man åtta motorer som senare anträffades i Paldiski i Estland i samband med att en lastbil som anlände med färjan från Kapellskär kontrollerades.

Larmtjänst anade att det var samma liga som tidigare hade opererat och kontaktade gränspolisen i Estland för att informerade om den nya stölden. Även gränspolisen i Stockholm kontaktades och man fick information om att en färja med destination Paldiski hade lämnat Kapellskär under morgonen. När färjan anlände till Paldiski kontrollerades ett antal fordon och i ett av fordonen hittades de stulna båtmotorerna från Söderhamn.

- Motorerna stals på natten och bara några timmar senare är det på väg ut ur landet. Det visar hur snabbt ligorna opererar, säger utredare Carina Birking på Larmtjänst.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här