Svenska efterlysta husbilar anträffade i Danmark

25 september 2014

I början av september efterlystes tre husbilar och en minibuss i Stockholmsområdet då de hade hyrts ut men inte återlämnats. Två husbilar har nu anträffats i Danmark.

Larmtjänst uppmärksammade en av stölderna via sociala medier och kom i kontakt med en av de personer som blivit av med sin bil. Personen informerade Larmtjänst om att ett flertal liknande stölder hade ägt rum i Stockholmsområdet och Larmtjänst tog därför kontakt med dessa personer.

Utredare Mats Carlsson på Larmtjänst såg ett samband mellan stölderna och sammanställde informationen till Polisen som blev intresserade av ärendet. Man såg även till att bilarna blev efterlysta eftersom dem vid tillfället enbart var rubricerade som olovligt förfogande. När bilarna väl blivit efterlysta kunde Larmtjänst skicka ut ett internationellt larm med data och bilder på bilarna till gränserna.

I slutet av förra veckan anträffades två av de efterlysta husbilarna i Danmark. Bilarna hade använts för att smuggla flyktingar.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här