Europeisk marinkonferens om båtbrottslighet

29 oktober 2015

Mellan den 25 och 27 oktober arrangerade IAMI Europa sin årliga europeiska marinkonferens med fokus på arbetet mot båtbrottslighet. Konferensen hölls i Riga och på plats var experter från båtbranschen som träffades för att utbildas, knyta kontakter och bygga nätverk.

arje år arrangerar IAMI Europa (International Association of Marine Investigators) en europeisk marinkonferens med fokus på arbetet mot båtbrottslighet. Vid konferensen deltog 65 personer varav 11 poliser från Tyskland, Holland, Sverige och England samt 4 från Kustbevakningen som kom från USA, Finland och Turkiet. Även Larmtjänst, som sitter med i IAMI Europa styrelse, var på plats och totalt var 13 länder representerade på konferensen.

- Den här gången fick vi även besök av tre styrelsemedlemmar från IAMI USA vilket var uppskattat av deltagarna, säger Carina Birking på Larmtjänst.

Vid konferensen höll svensk polis en presentation om Aquapol, ett internationellt samarbete för att förhindra brottslighet på havet. Man berättade även om Båtsamverkan och visade de goda resultat som det brottsförebyggande arbetet har gett. Vid konferensen hölls även presentationer om containerstölder, CE-märkning, falska kvitton och nätbrottslighet.

IAMI Europa har idag omkring 103 medlemmar som består av myndighetsrepresentanter och företag som alla jobbar mot båtbrottslighet.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här