Larmtjänst deltar tillsammans med Båtsamverkan på Öppna Varv

17 augusti 2015

Mellan den 21 och 23 augusti anordnas båtmässan ”Öppna Varv” på Orust. Tillsammans med Båtsamverkan kommer Larmtjänst vara på plats för att sprida information om hur man som båtägare kan skydda sig mot båtrelaterade stölder.

I år deltar Larmtjänst och Båtsamverkan på Öppna Varv, en flytande båtmässa som anordnas av Båtbranschens riksförbund Sweboat. Vid mässan kommer Båtsamverkan bl.a. informera om hur man som båtägare kan arbeta brottsförebyggande för att undvika stölder.

- Vi går nu in i en period då de båtrelaterade stölderna ökar eftersom båtarna används mindre och ofta står obevakade under veckodagarna. Öppna Varv är därför ett bra tillfälle att träffa båtägare, utredare Carina Birking på Larmtjänst.

Vid mässan kommer man även informera om de aktuella stöldtrenderna. Under sommaren har man i Västra Götaland sett en ökning av stölder från båt, ofta från mindre båtar och segelbåtar.

- Främst är det trycktankar och bensin som stjäls, säger Carina Birking.

Larmtjänst uppmanar därför båtägare att inte lämna kvar saker i båten när den inte används. Det är även viktigt att märka upp sina ägodelar eftersom chansen då ökar att få tillbaka godset om det stjäls och återfinns. Som båtägare ska man även se över varandras båtar och ha koll på vilka som rör sig i området.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här