Larmtjänst pratar maskinstölder på maskinmässan

03 juni 2016

Den 2 och 3 juni besökte Larmtjänst maskinmässan på Solvalla för att hålla ett föredrag om maskinstölder och hur branschen jobbar mot detta problem.

Under 2015 stals 329 maskiner och traktorer i Sverige. Maskinerna är värda omkring 600 000 kr styck, vilket innebär en kostnad på ca 200 miljoner. Mellan den 1 jan-31 maj 2016 har 100 maskiner efterlysts varav 67 fortfarande är borta.

På torsdagen höll Larmtjänst seminariet tillsammans med Nationella Operativa Avdelningen (NOA) som berättade om några av deras ärenden. Man konstaterade även att organiserad brottslighet ligger bakom denna typ av stölder.

Larmtjänst lyfte därefter problemet med dåliga lås och att stöldskydd ofta saknas, vilket gör det lätt för tjuvarna att ta maskinerna. Man berättade även om det arbete som pågår inom försäkringsbranschen med en gemensam norm för stöldskyddsmärkning. Normen innehåller vilka krav märkningen minst ska ha. Märkningen är viktig för att kunna identifiera fordonet och spåra rätt ägare. Den är även en brottsförebyggande eftersom dekaler och märkningar kan ha en avskräckande effekt för tjuven.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här