Larmtjänst under 2016

21 december 2016

Så här i slutet av året tänkte Larmtjänst göra några nedslag och dela med oss om vad som hänt under det gångna året. God jul och gott nytt år!

I februari månad presenterade Larmtjänst en rapport över stölder av bildelar. I rapporten har man, på uppdrag av försäkringsbolagen, tittat på utvecklingen av bildelsstölder mellan 2011-2015. Rapporten visade på en dramatisk ökning. Under samma månad presenterade Larmtjänst även sin årliga rapport över försäkringsbedrägerier som visade att försäkringsbolagen under 2015 avslöjade bedrägerier till ett värde av 410 miljoner kronor.

Under våren fortsatte stölderna av bildelar att öka och i arbetet mot denna brottslighet fungerar Larmtjänst som ett utredarstöd åt polisen. Larmtjänst hjälper till att identifiera stulna reservdelar som återfunnits samt kategoriserar, registrerar och protokollerar vilket senare har avgörande roll i rättsprocesserna för att visa på brott. Under maj månad höll Larmtjänst även en presskonferens där man presenterade en rapport över den fortsatta dramatiska ökningen av antalet stulna bildelar.

I april beslagtogs 11 svenskstulna John Deere traktorer av litauisk polis. Larmtjänst och Info Riga hjälpte till att identifiera traktorerna. Under samma månad tilldelades Mats Galvenius, vd Larmtjänst, Stöldskyddsföreningens förtjänsttecken. Förtjänsttecknet delas ut till personer som på ett avgörande sätt bidrar till SSF:s brottsförebyggande arbete.

I maj kunde även svenskstulna motorer, hittade av litauiskt polis, återföras till Sverige. Det uppskattade samlade värdet på motorerna var 430 000 kronor.

I juni anordnar Larmtjänst, tillsammans med Polisen i Jönköping, en utbildning med fokus på stölder av husbilar och den ökande brottsligheten som följer av att asfaltsläggare kommer till Sverige under sommarmånaderna. Under juni månad deltog även Larmtjänst i panelen vid Borgeby Fältdagar för att diskutera internationella stöldligor och traktorstölder.

Även i år var Larmtjänst i Almedalen och tillsammans med Stöldskyddsföreningen anordnade man ett seminarium om internationella stöldligor. Seminariet blev fullsatt.

Under hösten börjar Larmtjänst podda och publicerar sitt första avsnitt av Larmtjänstpodden. Under året publiceras totalt sex avsnitt som alla handlar om försäkringsrelaterad brottslighet.

I oktober får Larmtjänst en ny medarbetare, Peter Sundman. Peter Sundman kommer bla ansvara för entreprenadfrågor. Under samma månad deltar Larmtjänst vid de internationella konferenserna anordnade av IAATI och IAMI som jobbar mot fordon- och båtbrottslighet. Larmtjänst arrangerar även ett uppstartsmöte med representanter för samtliga polisregioner för att diskutera Båtsamverkan.

I december kommer 6 av de 11 svenskstulna John Deere traktorerna, hittade i Litauen tillbaka. 2 traktorer skeppas till Karlshamn och 4 till Värtahamnen i Stockholm där Larmtjänst är på plats och tar emot dem.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här