Norm för märkning av fordon

04 juli 2016

I början av juli presenterade Stöldskyddsföreningen en ny norm för att förebygga stölder samt underlätta identifiering av bland annat fordon och arbetsmaskiner. Normen är utfärdad av Stöldskyddsföreningen på uppdrag av Yrkestrafikgruppen inom Trafikförsäkringsföreningen och i samarbete med Larmtjänst.

Stölder av traktorer och entreprenadmaskiner är ett omfattande problem och kostar företagare och försäkringsbolag stora summor varje år. En stor del av stöldgodset lämnar landet och många gånger kan det vara svårt att identifiera ägaren till maskinen när dessa återfinns.

För att minska risken för stölder och även öka möjligheten att kunna identifiera stulet gods av bl.a. fordon och arbetsmaskiner har SSF Stöldskyddsföreningen utfärdat normen SSF 1084. Normen innehåller krav avseende märkning och de databaser som är kopplade till dessa för en säker ägarsökning.

Normen finns att beställa på Stöldskyddsföreningen hemsida >>>

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här