Senaste statistiken för båtmotorstölder

14 november 2016

Mellan den 1 januari och 31 oktober har det polisanmälts 2236 stulna båtmotorer. Det är en ökning med 204 motorer jämfört med samma period 2015. Ökningen ägde främst rum under de sex första månaderna.

I år har det polisanmälts 2236 stulna båtmotorer i Sverige. Det är en ökning jämfört med samma period 2015 då det polisanmäldes 2032 stulna motorer. Detta visar statisk från Brottsförebyggande rådet, Brå. Stölderna ökade främst under perioden januari- juni. Då ökade stölderna med 30 procent. I oktober ligger stölderna åter högre jämfört med samma period 2015.

- Vi har haft en mycket fin höst vilket kan ha bidragit till att båtsäsongen förlängts, säger utredare Carina Birking på Larmtjänst.

båtmotorstölder jan-okt 2016 Diagrammet visat antalet polisanmälda båtmotorstölder stölder fördelat på månad. 

I region Stockholm, Mitt, Öst och Syd har stölderna av båtmotorer ökat under året. Däremot har stölderna minskat i region Väst och Nord, medan antalet stölder i region Bergslagen ligger jämnt jämfört med samma period förra året.

- Att antalet stölder minskar i region Väst kan förklaras med Båtsamverkan som man aktivt arbetar med i regionen. Dock har de kriminella ligorna förflyttat sig till andra delar av landet, säger Carina Birking.

 Diagrammet visar antalet båtmotorstölder fördelat på polisregionerna. 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här