Stölder av Navara bilar

25 februari 2016

Sedan december månad har antalet stölder av Nissan Navara bilar ökat. De senaste stölderna har främst drabbat välutrustade bilar och stölderna har varit koncentrerade till södra Sverige.

Under 2015 efterlystes 39 Nissan Navara bilar, vilket är en ökning jämfört med 2014 då 28 bilar efterlystes. Stölderna började öka i slutet av året och mellan den 1 december 2015 och den 25 februari 2016 har redan 22 Navara bilar blivit efterlysta. Av dessa är 15 bilar av årsmodell 2010 eller nyare.

Diagrammet visar antalet efterlysta Navara bilar per månad.

De senaste stölderna har främst gällt Navara med tre-liters V6 diesel motor. Detta är ofta välutrustade bilar med olika extratillval och sådan bilar av nyare årsmodeller är värda omkring 400 000 kronor. Stölderna har främst varit koncentrerade till södra Sverige.

Den senaste stölden ägde rum den 23 februari, då stals en vit Nissan Navara utanför ett en träningsanläggning i Nybro. Ägaren, som fanns inne på anläggningen, såg sin bil åka förbi och sprang därefter ut och såg att värdeskåpet där han förvarat nycklar, plånbok och Iphone var uppbrutet.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här