Svenskstulna traktorer tillbaka i Sverige

07 december 2016

Under hösten 2015 var det en stöldvåg av John Deere traktorer i Sverige. Under våren 2016 hittades elva svenskstulna traktorer i Litauen. Fyra av dessa kom idag tillbaka till Värtahamnen i Stockholm.

john deere traktorerDet har varit en lång juridisk process för att få tillbaka de svenskstulna John Deere traktorerna som hittades under våren i Litauen. Två traktorer kom för 1,5 vecka sedan till Karlshamn och idag kom fyra traktorer till Värtahamnen i Stockholm.

- Idag har vi varit på plats i hamnen för att säkerställa att rätt traktorer har levererats och att de ställs upp på rätt uppställningsplatser, säger utredare Peter Sundman på Larmtjänst.

Under våren kunde svensk polis identifiera två svenskstulna traktorer i Litauen vilket resulterade i att polisen i Litauen hittade ytterligare nio traktorer som togs i beslag (se film från beslaget). Larmtjänst har tillsammans med Info Riga som är en samarbetspartner i Baltikum identifierat de nio traktorerna som alla visade sig vara stulna i Sverige mellan juni och december 2015.

- Nu ska vi bara få tillbaka de resterande fem traktorerna. Alla traktorer startar inte och eftersom de är så stora blir det problematiskt, men vi jobbar för att även de snart ska återskeppas, säger utredare Niclas Antonsson på Larmtjänst.

 


Kort om stöldvågen av John Deere traktorerna

Under 2015 efterlystes 51 John Deere traktorer vilket kan jämföras med året innan då det totalt efterlystes 13 st. 70 procent av efterlysningarna 2015 gjordes mellan sep-dec. Under 2016 har stölderna minskat vilket kan förklaras med ett flertal gripanden under våren. 

 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här