21 procent fler båtmotorstölder i år

10 juli 2017

Mellan den 1 januari och 30 juni 2017 har det polisanmälts 1305 stulna båtmotorer. Detta är en ökning med 21 procent jämfört med samma period förra året. Det visar den senaste halvårsstatistiken från Brottsförebyggande rådet.

Under 2017 har stölderna av båtmotorer ökat kraftigt. Under de två första kvartalen har stölderna ökat med 21 procent. Stor del av ökningen ägde rum under årets första kvartal då det polisanmäldes 497 stulna båtmotorer, en ökning med 57 procent jämfört med samma period året innan.

- Vi noterade en ny brottstrend där man i större utsträckning började ta från vinterförvaringen, säger Åsa Sönnerby, kommunikatör Larmtjänst.

Mest utsatta för stölderna under året är polisregion Stockholm och polisregion Väst. I region Stockholm har det polisanmälts 527 stulna motorer, en ökning med 47 procent och i region Väst 330 motorer, en ökning med 67 procent. I region Syd har stölderna däremot minskat något.

Båtmotorstölder 2017

Diagrammet visar antalet polisanmälda stölder av båtmtororer mellan den 1 jan- 30 jun. 

Tips för att minska risken för stöld:

  • Gå med i Båtsamverkan
  • Stöldmärk din båt och båtmotor. Skriv upp skrov- och motornummer
  • Var observant på vilka som rör sig på din båtklubb
  • Använda spårsändare, men kom ihåg att kolla batterierna samt att den är aktiverad!
  • Använda bra godkända lås
Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här