Stölderna av båtmotorer fortsätter öka

09 juni 2017

Antalet stulna båtmotorer fortsätter öka under 2017. Mellan jan-maj har det polisanmälts 998 stulna motorer. Detta är en ökning med 25 procent jämfört med samma period 2016 visar statistik från Brottsförebyggande rådet.

Båtsäsongen är igång och i början av sommaren brukar stölderna av båtmotorer öka eftersom båtarna ligger obevakade under veckodagarna. Under året har 998 båtmotorer blivit stulna vilket är en ökning jämfört med samma period 2016.

- Vi hade en markant ökning i början av året då vi såg att man i större utsträckning än tidigare började stjäla motorerna från vinterförvaringen, säger utredare Carina Birking på Larmtjänst.

Mest utsatta för stölderna är storstadsområdena. I polisregion Stockholm har det under året stulits 450 motorer, en ökning med 50 procent jämfört med 2016. I polisregion Väst har 249 motorer stulits, en ökning med 64 procent. I polisregion Syd har 111 motorer stulits vilket är i paritet med året innan.
För att skydda dig mot båtmotorstölder bör du tänka på följande:

- Starta Båtsamverkan! Effektivt brottsförebyggande arbete som visat på positiva resultat.
- Använd godkända lås.
- Spårsändare.
- Stöldmärkning. Kom ihåg, all märkning är bättre än ingen märkning!

båtmotorstölder jan-maj

Diagrammet visar antalet stölder under året. 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här