Den akuta operationen utomlands visade sig vara en skönhetsoperation

04 december 2018

Bagaget som var fyllt med dyra smycken och elektronik försvann på resan. Den akuta operationen efter en trafikolycka utomlands visade sig vara en sedan länge planerad skönhetsoperation. I dagens poddavsnitt av Larmtjänstpodden pratar vi om bedrägerier inom reseskador.

Förra året betalde försäkringsbranschen ut omkring 1,3miljarder kronor i ersättning i reseförsäkring. Tyvärr betalades en del av dessa pengar ut även till bedragare. Bedrägerier inom reseskador kan vara allt från en påhittad stöld utomlands till en akut operation pga trafikolycka som senare visat sig vara en planerad skönhetsoperation.

I poddavnittet pratar vi om de vanligaste bedrägerierna inom reseskador men också vad du ska tänka på för att minska risken att faktiskt bli utsatt för brott när du reser samtidigt som vi reder ut skillnaden mellan vilket reseskydd som finns i hemförsäkringen och kompletterande reseförsäkring.

Programledare Åsa Sönnerby

Gäster: Ann Hassel Tano, utredningschef på Länsförsäkringar. Per Norström, utredare på Larmtjänst.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här