Kvartalsstatistik för entreprenad och traktor

15 oktober 2018

Under de tre första kvartalen har det efterlysts 129 maskiner och redskap samt 46 traktorer. Detta är en ökning med 16 maskiner respektive 5 traktorer jämfört med samma period 2017. Det visar den senaste statistiken från Larmtjänst.

Antalet stölder av maskiner och redskap samt traktorer har ökat under året jämfört med 2017. Ökningen syns främst under det tredje kvartalet då efterlysningarna av entreprenadmaskiner, redskap och traktorer ökat från 47 efterlysningar till 70 efterlysningar. Exempelvis inträffade det en större stöld av helt nya Linde truckar i slutet av september i Malmö. Truckarna stals från ett lager och hade ett sammanlagt värde på ca 1 miljon kronor.

Det som främst försvinner är grävmaskiner, hjullastare och traktorer. Under perioden har man stulit 37 grävmaskiner, 44 hjullastare och 46 traktorer.

Mycket av godset försvinner utomland och av det som efterlysts under året är det 63 procent av maskiner/redskap som fortfarande är borta och 61 procent av traktorerna som fortfarande är borta.

- Vi vet att en del försvinner till Polen och Litauen. Under året har det återfunnits grävmaskiner och andra entreprenadmaskiner i båda länderna, säger utredare Peter Sundman på Larmtjänst.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här