Minskning av antalet stölder av bildelar

21 maj 2019

Under första kvartalet 2019 har 404 stölder av airbags, navigationsenheter och huvudstrålkastare (xenon) inträffat. Det kan jämföras med samma period 2018 då 913 stölder inträffade. Det visar den senaste kvartalsstatistiken från Larmtjänst över bildelsstölder.

Under 2018 började bröts trenden av det ökande antalet stölder av bildelar. Under 2019 har stölderna fortsatt minskat och under första kvartaket 2019 minskade stölderna med 56 procent jämfört med samma period 2018. Under första kvartalet har det inträffat 404 stölder av airbags, navigationsenheter och huvudstrålkastare vilket kan jämföras med 913 bildelsstölder under samma period 2018.

Flest stölder äger rum i storstadsområdena och Stockholms län står för 57 procent av stölderna i landet. Under det första kvartalen inträffade 230 bildelsstölder i Stockholms län, 72 i Skåne län och 32 i Västra Götalands län.

För att undvika stöld tänk på följande:

  • Parkera din bil i ett garage eller i en upplyst och öppen miljö.
  • Märk utsatta komponenter med märk-DNA och tydliggör detta på bilen. Detta kan ha en avskräckande effekt.
  • Använd larmsystem.

Om statistiken:

Statistiken är baserad på tre typer av bildelar som försäkringsbolagen valt ut på basis av erfarenhet av vilken typ av stölder som är vanligt förekommande och för vilka det finns god avsättning i större kvantiteter på den svarta marknaden

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här