Internationell fordonsliga sprängd

16 november 2017

Spanska Guardia Civil och Bulgariska och portugisiska polisen har sprängt en liga som stulit bilar i Spanien och fört ut dem i Europa.

Bild från Europol/Guardia Civil, Spanien

Ligan har stulit över 85 fordon till ett värde av 1,5 miljoner euro. Nitton personer arresterades och ytterligare fem personer som tillhörde den organiserade ligan. De anklagas förstöld av fordon, förfalskning och penningtvätt. Ligan hade kopplingar till Portugal, Polen, Rumänien, Frankrike, Österrike, Ryssland, Bulgarien och Belgien.

Fordonen stals i huvudsak i Madrid och man användes så kallade jammers för att blockera GPS/GSM funktioner samt andra säkerhetsåtgärder för att inte bli upptäckta.

Larmtjänst har inga ärenden som är kopplade till denna liga men har ett välutvecklat internationellt samarbete i Europa. Under 2016 stals 680 000 fordon i Europa och av dessa saknas fortfarande 55%. 

Pressmeddelande från Europol

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här