;

Checklista försäljning av bil och andra fordon

När du säljer din bil ska du vara försiktig med hur affären går till för att undvika att bli lurad. Tyvärr förekommer det bedrägerier/stölder i samband med försäljning av fordon. Se tipsen nedan från Larmtjänst.

bilrapsfält.jpg

  • Lämna aldrig bilen/ husvagnen till s.k. bilförmedlare du inte känner väl till.

  • Om summan är större än 150 000 kronor rekommenderas att ni gör upp betalningen hos banken alternativt med bank-/postväxel.

  • Undvik kontanter om det handlar om stora summor, vilket det ofta gör vid bilaffärer.

  • Vi rekommenderar inte betalning via banköverföring på internet. Det förekommer tyvärr bedrägerier med falsk identitet och att köparen avbryter banköverföringen strax efter köpet. Köparen har åkt iväg med bilen och du kan inte få tag på honom eller henne på grund av den falska identiteten.

I avsnitt 11 av Larmtjänstpodden tar vi upp det här ämnet

Planen var att du skulle sälja din bil. Du hade en spekulant som var intresserad av bilen och när ni träffas visar personen upp sitt idkort samt en handling som visar att köpesumman är överförd. När fordonet är borta visar det sig att överföringen saknas och köparen går inte längre att få tag på.
Vad ska du tänka på när du säljer bilen?
Vad ska du tänka på om du vill hyra ut din husvagn/husbil?

button_lyssna-pa-podden (1).png

Prenumerera på avsnitt enklast genom ITunes, Spotify, Acast eller där du hittar poddar. 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.