Tillbaka

Försäkringsrelaterad brottslighet

26 februari 2024
Varje år reglerar de svenska skadeförsäkringsbolagen mer än 3 miljoner skador och betalar ut 70 miljarder kronor i ersättning till försäkringstagarna. Branschen jobbar aktivt för att motverka försäkringsrelaterade brottsligheten i syfte att värna om försäkringskollektivet. Försäkringsrelaterad brottslighet är all den brottslighet som drabbar försäkringsbranschen. Det rör sig främst om stölder, bedrägerier, skadegörelse och anlagda bränder.

Statistik och utmaningar

  • Varje år ersätter försäkringsbolagen närmare 150 000 stöldskador till ett värde av ca tre miljarder kronor. Larmtjänst uppskattar att närmare hälften av stöldgodset förs utomlands.
  • Traktorerentreprenadmaskiner, och båtmotorer är också föremål för stölder. 
  • Genom initiativ som Båtsamverkan har branschen lyckats minska antalet båtmotorstölder.

Läs Larmtjänsts årsrapport över försäkringsrelaterad brottslighet>>>

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet