Tillbaka

Varför publicerar ni inte regnummer och chassinummer på sociala medier?

18 november 2021

Vi får ofta in frågor om varför vi inte längre publicerar reg.nummer och chassinummer på våra sociala medier som vi tidigare har gjort. Vi hade gärna fortsatt att göra detta eftersom vi förstår att dessa uppgifter då syns tydligare. Men efter en dom som kom från EU-domstolen sommaren 2021 kan vi inte längre göra detta.

Anledningen är att regnummer och chassinummer betraktas som personuppgifter och vi kan inte längre sprida dessa i sociala medier. Vi har valt att följa det regelverk som finns och för att kunna ha kvar Stöldtipset på ex Facebook så har vi bestämt att fortsätta lägga ut stöldposter men ta bort dessa uppgifter. Vi har alltid en länk till vår hemsida larmtjänst.se där dessa uppgifter finns. Du kan därför alltid klicka på länken i posten för att se dessa uppgifter. Vår hemsida faller under ett annat lagrum än Facebook och därför kan vi ha regnummer mm där.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet