Ny lag för att stoppa båtstölder på G

12 oktober 2017

En ny lag som förbjuder utförsel av stöldgods ur Sverige kan sätta stopp för de kraftigt ökande båtmotorstölderna. Flera motioner om en förändrad lag är på gång till vinterns riksdagsarbete.

Den viktigaste anledningen till att Sverige har blivit Europas paradis för båtmotortjuvarna är att det inte är förbjudet att föra ut stöldgods ur landet. Därmed kan mängder med båtmotorer, motorcyklar, traktorer och andra värdesaker fraktas ut via våra hamnar. Inte i något annat land är gränserna lika öppna för tjuvarna som i Sverige. 

Flera riksdagsmän från M, S och SD har motionerat om en förändring i lagen och tuffare tag. Lagen skulle ge Tullen möjlighet att stoppa utförsel av stulet gods.

- Ett bra gemensamt påverkansarbete från båtbranschen och försäkringsbranschen som äntligen ger effekt säger Mats Galvenius, vd på Larmtjänst. Vi hoppas att motionerna leder till lagändring och konkreta åtgärder, fortsätter han.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här