Båtmotorstölderna minskade med 19 procent andra kvartalet

17 juli 2018

Under det andra kvartalet 2018 minskade båtmotorstölderna med 19 procent. Undantaget region Bergslagen där det ökat något.

Flest stölder av båtmotorer sker i polisregion Stockholm. Under januari till sista juni har 415 stölder av båtmotorer anmälts vilket är en minskning med 21 procent jämfört med samma period 2017. I polisregion Väst har 231 stölder polisanmälts vilket är samma minskning med 30 procent. Region Bergslagen är den del av landet som har haft en ökning av anmälda båtmotorstölder från 47 stycken under första halvåret 2017 till 54 anmälningar i år.

- Ökningen i region Bergslagen beror på ligor som framför allt drabbat Värmland denna båtsäsong, säger Carina Birking, utredare på Larmtjänst.

Under andra kvartalet har antalet båtmotorstölder minskat jämfört med samma period föregående år. Under första halvåret har 1057  båtmotorstölder polisanmälts vilket kan jämföras med första halvåret 2017 då 1310 stulna motorer anmäldes.

Tips för att minska risken för stöld:

  • Gå med i Båtsamverkan
  • Stöldmärk din båt och båtmotor. Skriv upp skrov- och motornummer
  • Var observant på vilka som rör sig på din båtklubb
  • Använda spårsändare, men kom ihåg att kolla batterierna samt att den är aktiverad!
Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här