Hovrätten skärper straffen för tre biltjuvar

08 oktober 2019

Tre män dömdes tidigare i somras till fängelse efter att ha stulit ett flertal BMW -bilar, huvudsakligen i Östergötland och Sörmland. Hovrätten skärper nu straffen.

En av biltjuvarna dömdes av Tingsrätten till två år och två månaders fängelse. Hans straff skärptes av Hovrätten till två år och 9 månaders fängelse.  De två andra männen dömdes av Tingsrätten till 2 år och 2 månaders fängelse men fick sina straff skärpta till 2 år och 4 månader av Hovrätten.  Två av männen är litauiska medborgare och dömdes även till utvisning och får därmed inte återvända till Sverige under en period av tio år.

Männen har riktat in sig på stölder av BMW bilar med värde från 169 000 kr till 930 000 kr. Stölderna har ägt rum under perioden augusti 2018 till februari 2019.

Männen greps i mars månad efter ett misslyckat stöldförsök.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet