Liga gripen i Rumänien – misstänks ha stulit båtmotorer till ett värde av 1,1 miljoner kronor i Sverige

26 juni 2020

Polisen i Bacău, Rumänien, slog till mot en liga som handlade med stöldgods -framför allt gäller det båtmotorer från Sverige. Dessa såldes sedan i Rumänien med falska dokument. Vid tillslaget beslagtogs varor värda 100 000 euro (~ 1,1 miljoner svenska kronor) och 15 000 euro i kontanter. Elva personer greps skriver nyhetsbyrån Agerpres.

båtmotorer_rumänien_sverige.png

Talesmannen för Bacău County Police Inspectorate (IPJ), Cătălina Păduraru, förklarade på tisdagen att poliserna identifierade 11 båtmotorer samt vissa elektroniska verktyg både vid den misstänktes hem och på två kommersiella företags kontor i Bacău och Tulcea. Polise hittade dessutom två båtar och kontanter till ett värde av 15 000 euro.

Polisen konstaterade att en del av ligan har agerat organiserat i Sverige där de stulit båtmotorer. En annan del av ligan har sedan förfalskat identitetshandlingar för motorerna och sedan sålt dem i Rumänien. Värdet på motorerna uppgår enligt Cătălina Păduraru till 100 000 euro, cirka 1,1 miljoner kronor. Tre män, mellan 27 och 43 år, togs på bar gärning av Bacău-polisen när de transporterade sex stulna båtmotorer i en skåpbil.

Totalt anhölls elva personer för organiserad brottslighet, häleri och förfalskning av officiella dokument. 

Källor:
Digi24.ro
Agerpres

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.