Liga slaktar BMW och Mercedesbilar i Stockholmsområdet

18 september 2020

Under de senaste veckorna har ett antal BMW och Mercedesbilar stulits i Stockholmsområdet och återfunnits slaktade på delar.

Just nu stjäls många bilar av märket BMW och Mercedes i Stockholmsområdet; i bland annat i Täby, Bromma och Tyresö. Vi vill uppmanar ägare till bilar av dessa märken, särskilt nyare årsmodeller, att vara extra vaksamma. Det är särskilt viktigt att förvara bilnyckeln på ett säkert sätt för att undvika att falla offer för denna liga.

Skydda dig och din bil från stöld

  1. Parkera på en upplyst plats, gärna i garage.
  2. Förvara dina nycklar så de inte kan "reläas".
    Förvara nyckel och reservnyckel i en plåtburk för ökad säkerhet. Testa att burken inte släpper igenom signalen på följande sätt: Lägg nycklarna i burken, gå ut till bilen med burken i handen. Försök öppna bilen på det sätt som man normalt gör om man hade nyckeln i fickan, ta i handtaget. Öppnas inte bilen så vet man att plåtburken förhindrar att signalen kan ”reläas”.
  3. Förvara inte dina nycklar nära din ytterdör. 
  4. Kontrollera att din bil är låst när du lämnar den.

Bilen på bilderna nedan stals natten 16-17 september och hittades slaktad på kvällen den 17 september. Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.