Båtmotortjuvarna är tillbaka

16 augusti 2021

Nu har de flesta avslutat sina semestrar och börjat arbeta igen. Tyvärr är även båtmotortjuvarna tillbaka från sin semester med full kraft, efter att ha lyst med sin frånvaro under sommaren vilket vi alla uppskattat.

Nu faller augustimörkret och det blir lättare för dem att arbeta ostört. Tiden efter semestern och till dess att båtarna tas upp ur vattnet senare under hösten är en period då vi vet att båtmotorstölderna kommer att öka. Vi har redan märkt en tydlig ökning på vissa platser i landet

Det här kan du göra för att förhindra brott

  • Fundera över vad du som båtägare eller båtklubb kan göra för att försvåra för tjuvarna.

  • Starta båtsamverkan. Har ni inte redan påbörjat arbetet med Båtsamverkan – i syfte att hjälpa varandra att förebygga stölder - så är det hög tid att göra det nu.  Sprid information mellan varandra i båtklubben om vilka som rör sig i hamnen och på bryggorna. 

  • Fundera på vad du förvarar i båten och varför. Ha så lite värdesaker som möjligt i båten när du själv inte är där.

  • Fyll i ett båtkort. Förbered dig för det värsta. Om du skulle bli bestulen vet du då vad det är för unika uppgifter på din båt och motor? Se till att spara skrovnummer, motornummer och andra viktiga uppgifter på ett båtkort.

 

Stulna motorer 800.jpg

Bilden visar två båtar som blivit av med sina motorer.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.