Färre maskin- och traktorstölder

04 april 2016

Under första kvartalet 2016 har 45 maskiner och traktorer blivit efterlysta i Sverige. Detta är en minskning jämfört med samma period 2015. Det visar den senaste kvartalsstatistiken från Larmtjänst.

Antalet efterlysta maskiner och traktorer har minskat under första kvartalet 2016. I år har 45 maskiner och traktorer efterlysts, vilket kan jämföras med samma period förra året då 59 maskiner och traktorer blev efterlysta.

- Under året har polisen gjort ett flertal gripanden som påverkat antalet stölder av maskiner och traktorer, säger utredare Göran Trangius på Larmtjänst.

Förra året ökade antalet stölder av John Deere traktorer markant och stölderna började öka efter sommaren. 70 procent av efterlysningarna av John Deere traktorer gjordes mellan september och december. I år har stölderna avstannat och totalt i år har det efterlysts 19 traktorer och 4 av dessa är av fabrikatet John Deere.

Av de 45 maskinerna och traktorerna är 29 stycken, 64 procent, fortfarande borta. Stölderna sker främst i storstadsområdena Västra Götalands län (13), Stockholms län (11) och Skåne län (9).

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här