”Ta krafttag mot båtmotor­stölderna”

16 augusti 2021

Sverige är unikt utsatt för internationella stöldligor som stjäl båtar och båtmotorer. Det kan inte vara rätt att Sveriges medborgare ska finna sig att båten är obrukbar sommar efter sommar, skriver flera debattörer - där Larmtjänst är en av dessa.

Har du blivit av med båtmotorn i år? Båt- och båtmotorstölder är ett allvarligt problem som drabbar många människor i Sverige. Under sommaren stjäls båtmotorer för 1 miljon kronor – varje dag. Många drabbas gång på gång. Vissa ger upp båtlivet för att det är så tröstlöst att få motorn stulen gång efter annan.

Det här är del av ett allvarligt problem. Sverige är unikt utsatt för internationella stöldligor. Enligt polisens nationella operativa avdelning (NOA) utförs uppemot 90 procent av båt- och båtmotorstölderna av internationella brottsnätverk, som också stjäl premiumbilar, bildelar och begår inbrott. Samma nätverk sysslar ofta med narkotika- och människohandel.

Hela debattartikeln finns på SVD:se

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.