Fyra jordbrukstraktorer stulna i Vara

03 december 2013

Antalet stölder av jordbrukstraktorer fortsätter att öka för 2013. Senast i helgen bröt man sig in hos en återförsäljare i Vara och stal fyra traktorer till ett sammanlagt värde av 2 miljoner kronor.

Traktorer i varaUnder 2013 har cirka 110 traktorer efterlysts. Av dessa är 85 fortfarande borta. Inbrottet och stölden i Vara ägde rum någon gång mellan fredag natt och måndag morgon hos Gunnars Maskiner. Tjuvarna hade då skurit upp porten till området där traktorerna stod.

- Största delen av traktorsstölderna 2013 har skett direkt från återförsäljaren, säger utredare Göran Trangius på Larmtjänst.

Bara för en vecka sedan, den 26 november, hade Gunnars Maskiner ytterligare ett inbrott. Vid inbrottet stal man flera GPS anläggningar avsedda för jordbruk. GPS anläggningarna är tillvekade för John Deere traktorer och har ett sammanlagt värde av 680 000 kronor.

- Dessa enheter är lätta att sätta i omlopp och sälja vidare, säger Göran Trangius.

En del av stöldgodset hamnar på andra hands marknaden. Därför är det viktigt att man som köpare gör vissa extrakontroller.

- Kontrollera att det är rätt identitet. Köper du det som står på pappret? Sedan kan man alltid ringa till Larmtjänst för kontroll, säger Göran Trangius.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här