Tillbaka

Båtens identitet- ha koll på båtkortet

28 maj 2020
För att du ska få så bra hjälp som möjligt av polisen och försäkringsbolaget om din båt blir stulen så är det viktigt att du har korrekta uppgifter om din båt tillhands.

Använd det digitala Lilla båtkortet som du hittar här: 

Du kan även använda dig av Polisens egna digitala båtkort som innehåller fler fält att fylla i. 

Båtens identitet: I båtkortet kan du fylla i detaljer som modell, fabrikat, tillverkningsnummer, färg, årsmodell och eventuell egen märkning. Dessa uppgifter gör din båt unik och identifierbar.

Motorinformation: Förutom båtens detaljer finns även plats för information om båtmotorn. Serienummer, antal hästkrafter, årsmodell och eventuell egen motormärkning är viktiga att ha dokumenterade.

Förvaring och tillgänglighet: Spara båtkortet i din dator eller skriv ut det och förvara det i en pärm. Ha det tillgängligt, men undvik att förvara det i båten själv.

Ett korrekt ifyllt båtkort ökar chansen att din båt återfinns vid stöld och underlättar samarbetet med myndigheter och försäkringsbolag!

 

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Registrera användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här. Efter lösenordsbytet loggas du in automatiskt.

Du kan även ringa in ditt tips på 020-325 325 Bifogade filer får max uppgå till 15MB. Du kan även klistra en länk till bilderna i tipsfältet