Larmtjänst biträder polisen vid riksinsats mot stöldligor

17 maj 2013

Sedan januari har polisen satsat mot internationella stöldligor för att komma åt stöldgods på väg ut från Sverige. I insatsen biträder Larmtjänst polisen med identifieringar av fordon och information om stöldbegärliga bilfabrikat.

Riksinsatsen startades i januari i år i syfte att jaga kriminella i gränstrafiken och att komma åt stöldgods. Larmtjänst är delaktig i insatsen genom att hjälpa till med identifieringar av fordon samt som teknisk kompetens vid utredning. Både innan och under insatsen har Larmtjänst även biträtt polisen med underlag om stöldbegärliga bilfabrikat som kriminella riktat in sig på.

- Vi har under åren sett en ökning av stölder av vissa fabrikat och därför haft extra bevakning på dessa bilar, information som vi även försett polisen med, säger Torbjörn Serrander på Larmtjänst.

Några av de fabrikat som Larmtjänst bevakar är BMW, Honda, Toyota, Mitsubishi, Audi, Volkswagen transportbil och Mercedes transportbil. Nu ser man en rejäl inbromsning  av antalet stölder av dessa fabrikat. Det gäller i hela landet.

- Troligtvis är det en effekt av insatsen. I Stockholm har man gripit personer som ingår i ligor som även kan knytas till stölder i södra Sverige, säger Torbjörn Serrander.

Ett exempel är Honda CRV där antalet efterlysningar ökade kraftigt från sommaren 2012. Total under året stals det 55 CRV. Under 2013 har det däremot "enbart" stulits 19 Honda CRV.

- Här har även generalagenten gått in och gjort åtgärder, men insatsen från polisen har sannolikt gjort tjuvarna mer försiktiga, säger Torbjörn Serrander.


Vid undersökningarna som Larmtjänst utfört har man bla hittat verktyg för dörrlås.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här