Ökat antal stölder av transportbilar

23 maj 2013

Under de senaste veckorna har Larmtjänst uppmärksammat en markant ökning av antalet stölder av transportbilar. Bilarna har stulits på liknande sätt och man antar att stölderna gjorts av samma grupperingar.

- Några av bilarna har stulits genom nyckelstölder men merparten är så kallade "äkta stölder". Tjuvarna har helt enkelt kommit på hur man kan manipulera stöldskyddet och stjäla bilarna, säger Mats Carlsson på Larmtjänst.

Den senaste stölden ägde rum natten mellan den 21 och 22 maj. Då stals fem transportbilar vid ett och samma tillfälle utanför en bilfirma i Västerås. Ett annat exempel är helgen den 17- 20 maj då det stals elva transportbilar i Göteborgs- och Hallandstrakten.

De transportbilar som Larmtjänst bevakar är Volkswagens modeller Crafter, Caravelle och Transport och Mercedes modeller Sprinter och Vito. Sedan årsskiftet har det totalt stulits 78 bilar av dessa modeller, 74 procent är fortfarande efterlysta. Under 2012 stals det 136 bilar varav 38 procent förblev efterlysta.


Fem transportbilar stulna utanför bilfirma i Västerås.


OXR407 Mercedes 315 CDI, -09 stulen på Järnstångsvägen Göteborg natten mellan den 21 och 22 maj.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här