Samverkan viktig för att motverka den organiserade brottsligheten

28 november 2013

Vid årets Framtidsdag deltog Mats Galvenius, vd Larmtjänst, som talare. Han betonade vikten av samarbete mellan privata aktörer och det offentliga för att komma åt bedrägerier och organiserad brottslighet.

"Jakten på ett säkert och tryggt samhälle – vad är priset och är vi beredda att betala för det?" var det övergripande temat för årets Framtidsdag som arrangerades av SSF Stöldskyddsföreningen och Svensk Brand- och Säkerhetscertifiering (SBSC). Ett 50-tal personer var inbjudna och bland deltagarna fanns representanter från myndigheter och näringsliv.

Mats Galvenius pratade om hur den organiserade brottsligheten försöker skapa ekonomisk vinning genom stölder och försäkringsbedrägerier.

- För att effektivt kunna arbeta mot denna typ av brottslighet måste samarbetet mellan privata aktörer och det offentliga förbättras, säger Mats Galvenius.

Mats Galvenius lyfte även frågan om ett öppnare informationsutbyte mellan näringsliv, polis och andra myndigheter. Han menade att det idag är lätt för den organiserade brottsligheten att få tag på uppgifter men svårt för myndigheter och näringsliv att få tag på uppgifter för att kunna motverka kriminaliteten.

Ytterligare talare vid Framtidsdagen var Jan Persson från Bankföreningens Säkerhetskommitté, Johan Pehrson, ledamot i justitieutskottet (fp), Rikskriminalpolisens chef Henrik Malmquist, Per Hellqvist och Henrik Kolga från Swesec, Greta Berg från SKL, Per Edsmar från SäkerhetsBranschen, Per Geijer från Svensk Handel, Patrik Lundgren från Handelns Säkerhetsgrupp och Morgan Johansson, ordförande i justitieutskottet (s). Journalisten K-G Bergström var moderator.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här