Stulen bil anträffad efter åtta år

31 oktober 2013

I början av veckan anträffades en Volvo S40 som stals 2005. Den hade då stått parkerad på Landvetter i åtta år.

anträffad volvo s40 För ett år sedan började personal på Härryda kommun fundera över en bil, en röd Volvo S40, som hade stått parkerad på samma plats på Landvetters långtidsparkering sedan 2005. Bilen hade tyska registreringsskyltar och de kontaktade därför tyska myndigheter för att ta reda på vem ägaren var. Letandet gav dock inte något resultat och i början av veckan kontaktade de Larmtjänst för att få hjälp att identifiera bilen. Trots de tyska registreringsskyltarna anade man på Larmtjänst att det inte var en tyskregistrerad bil.

- Ofta byter tjuvarna ut bilens registreringsskyltar till utländska så att man kan köra med bilen utan att bli stoppad, säger utredare Mats Carlsson på Larmtjänst.

Mats Carlsson började därför slå i efterlysningsregistret efter liknande bilar som hade stulits i närheten av Landvetter för åtta år sedan. Efter några slagningar i registret fick han träff på en röd Volvo S4, årsmodell 2005, som stals i mitten av juni 2005 i Kungsbacka. Han kunde även se att bilen var lackbehandlad hos Mr Cap och enligt personal på Härrydas kommun satt det Mr Cap klistermärken på bilen.

- Jag kontaktade det berörda försäkringsbolaget så att de kunde åka ut och kontrollera bilen, säger Mats Carlsson.

volvo s40På plats kunde man konstatera att den Volvo S40 som stod parkerad på Landvetter var den bil som stals i Kungsbacka för åtta år sedan. När den stals var den relativt ny och vid anträffandet var bilen i bra skick och hade enbart gått 800 mil.

- Kul att bilen kunde anträffas efter så många år och ett tack till personalen på Härryda kommun som uppmärksammade oss om den, säger Mats Carlsson.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här