Båtsamverkan medverkar på båtmässan

10 januari 2014

Mellan den första och nionde februari kommer båtmässan i Göteborg att äga rum. I år medverkar Båtsamverkan för att informera om hur man som båtägare kan skydda sig mot båt- och båtmotorstölder.

I början av 2013 startade Polisen i Västra Götaland upp en båtsamverkansgrupp där Larmtjänst och försäkringsbolagen ingår. Syftet var att reducera antalet båt- och båtmotorstölder i Bohuslän. Ett år senare deltar Båtsamverkan vid båtmässan i Göteborg för att informera om sitt arbete.

- Båtsamverkan kommer ha en monter på samma område som Sjöpolisen där man kan ställa frågor till polis, försäkringbolag och Larmtjänst om hur man exempelvis skyddar sig mot båtstölder, säger utredare Carina Birking på Larmtjänst.

Arbetet med båtsamverkan har nu pågått i ett år och kommer tack vare goda resultat att fortsätta. Ett led i arbetet har varit att involvera allmänheten genom att införa båtsamverkan på båtklubbar. Detta innebär en rad förebyggande åtgärder så som att se om varandras båtar och vara uppmärksam på vilka som rör sig i området. Arbetet har gett resultat och man kan se att stölderna har minskat på de klubbar som infört båtsamverkan. Dock har stölderna förflyttat sig till andra ställen där man inte har båtsamverkan.

- Därför är det viktigt att vi pratar om stöldproblematiken så att vi gemensamt kan jobba mot den. Vi vill ju inte att båtlivet ska försvinna pga stölderna, säger Carina Birking.

Den 31 januari, dagen innan båtmässan startar, kommer en presskonferens att hållas där Niclas Hallgren, chef för polisområde Fyrbodal i Västra Götaland, berättar mer om Båtsamverkan.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här