Flest premiumbilar efterlysta i Stockholm

07 april 2014

Under första kvartalet efterlystes totalt 2359 personbilar i Sverige, en ökning med 114 bilar jämfört med samma period förra året. Av de nyare årsmodellerna kommer efterlysningarna främst från Stockholmsområdet.

279 av de efterlysta bilarna är av årsmodell 2011 eller nyare. Av dessa bilar är 39 procent, 104 stycken, efterlysta i Stockholms län varav 47 bilar fortfarande saknas. Förra året startades Operation Gunder i Stockholm med syfte att jaga kriminella i gränstrafiken och komma åt stöldgods. Insatsen visade på goda resultat men har nu lagts ner för att fokusera arbetet på södra Sverige.

- Lite olyckligt med tanke på att Stockholm har så många efterlysningar, säger utredare Torbjörn Serrander på Larmtjänst.

Av de 279 bilarna med årsmodell 2011 eller nyare är 82 bilar efterlysta i Västra Götaland. Därefter är glappet stort till nästa län med flest antal efterlysningar. I Skåne har 22 bilar med årsmodell 2011 eller nyare blivit efterlysta och i Uppsala 11 bilar.

I Stockholm har man bl.a. haft problem med stölder av Range Rover bilar och under våren har man kunnat anträffa fyra bilar som var lastade på lastbilar på väg ut ur landet. I Västra Götaland varierar efterlysningarna av biltyper. Där stjäls exempelvis Range Rover, BMW X, Mini Cooper, KIA och Hyundai.

- Vi ser även att nyckelstulna bilar med s.k. nyckelfiske är mest vanligt i Västra Götaland, säger Torbjörn Serrander.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här