Fortsatt arbete med Båtsamverkan under 2015

10 november 2014

Trots omorganisation inom polismyndigheten har det nu getts klartecken om att polisens arbete med Båtsamverkan kommer att fortsätta under 2015.

Arbetet med Båtsamverkan startades i början av 2013 av Polisen i Västra Götaland, Larmtjänst och Försäkringsbolagen. Till en början hade polisen enbart en person som arbetade operativt med Båtsamverkan. Idag har det tillkommit ytterligare 10 poliser som delvis arbetar med uppdraget i Västra Götaland. Även Halland har fått igång arbetet med Båtsamverkan. Ambitionen är att arbetet ska bedrivas på en nationell nivå.

Båtsamverkan har visat på positiva resultat och nu har man fått klartecken om att arbetet kommer fortsätta nästkommande år.

- Båtmotorstölderna har så gott som upphört på de båtklubbarna där man anslutit sig till Båtsamverkan. Tyvärr har däremot stölderna förflyttats till de klubbar som inte har Båtsamverkan, säger utredare Carina Birking på Larmtjänst.

Under 2015 kommer Båtsamverkan för andra året i rad även medverka på Båtmässan i Göteborg, med liknande koncept som 2014. Polis, Larmtjänst och försäkringsbolag kommer vara på plats för att informera om vad Båtsamverkan är och hur den fungerar. Förra året anslöt sig ett flertal båtklubbar under mässan.

- Det är viktigt att vi pratar om stöldproblematiken så att vi gemensamt kan jobba mot den. Vi vill ju inte att båtlivet ska försvinna pga stölderna, säger Carina Birking.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här