Litauen godkänner inte bilar med skadetypen skrot

27 augusti 2014

Efter år av diskussioner har den litauiska registreringsmyndigheten meddelat att de sedan den första juli 2014 inte längre accepterar registreringshandlingar som har skadetypen ”Junk Title”.

Larmtjänst har tidigare rapporterat om skrotbilar från bl.a. USA som repareras i Europa och säljs vidare med godkända papper till Sverige och andra EU-länder. I USA har bilarna bedömts som skrot och fått skadehistoriken Junk Title, skadehistorik som inte Transportstyrelsen i Sverige godkänner. Nu har även den litauiska registreringsmyndigheten meddelat att de sedan den första juli 2014, inte längre accepterar registreringshandling med skadetypen "Junk Title", dvs skrot.

Detta innebär att dessa fordon inte längre kan repareras i Litauen och sedan föras in i andra länder inom EU. Svenska Transportstyrelsen ska nu undersöka vad det konkret innebär för eventuell cirkulation inom EU.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här