Samverkansprojekt med Brå om försäkringsbedrägerier

10 december 2014

I höstas påbörjades ett samverkansprojekt mellan Brottsförebyggande rådet (Brå) och försäkringsbranschen för att utreda varför stor del av de försäkringsbedrägerier som polisanmäls inte går vidare. En rapport kommer att publiceras under 2015.

Försäkringsbedrägerier är ett brott med högt mörkertal. Under 2013 polisanmäldes 326 försäkringsbedrägerier men det är långt ifrån alla brott som anmäls. Och av de polisanmälningar som görs leder enbart ett fåtal till åtal, trots väl styrkta ärenden.

- Det är ett problem att så många polisanmälda försäkringsbedrägerier läggs ner. För att utreda varför så har försäkringsbranschen tillsammans med Brå påbörjat en selektionsstudie, säger Mats Galvenius, vd Larmtjänst.

I studien tittar man närmare på varför försäkringsbedrägerier som polisanmäls inte går vidare och tar sikte på den urvalsprocess som sker genom hela kontroll- och rättskedjan. Vilka bedrägerier upptäcks, anmäls, utreds och lagförs? Studien kommer att publiceras under 2015.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här