240 färre efterlysta bilar under första halvåret

29 juni 2015

Fram till den 26 juni i år har det efterlysts 4251 personbilar, en minskning med 240 bilar jämfört med samma period 2014. Av de 4251 efterlysta bilarna är 957 bilar, 23 procent, fortfarande borta. Det visar den senaste statistiken från Larmtjänst.

Under 2015 har antalet efterlysta personbilar minskat med 240 bilar jämfört med samma period 2014. Minskningen kan bero på polisiära insatser som ägt rum under både hösten 2014 och våren 2015. Det finns även vissa fabrikat, exempelvis BMW X5 och X6, vars efterlysningar minskat markant under året. I år har det efterlysts 20 BMW X5-X6 bilar vilket kan jämföras med 2014 då det under hela året totalt efterlystes 81 bilar.

- Polisens insatser samt generalagenternas och försäkringsbolagens arbete kan vara förklaringar till minskningen, säger Åsa Sönnerby, kommunikatör på Larmtjänst.

Av de efterlysta bilarna är det ca 23 procent som fortfarande inte har återfunnits. Majoriteten kan antas ha försvunnit ut ur landet. Ser man till nyare bilar, med årsmodell 2011 och nyare, har det under året efterlysts 591 bilar. Av dessa har 36 procent fortfarande inte återfunnits.

Under kvartal två har man sett en ökning av efterlysta Lexus bilar. Totalt i år har det efterlysts 17 bilar och mest drabbade har Värmland och Dalsland varit. Stölderna har kopplingar till internationella stöldligor och under året har man exempelvis stoppat en lastbil med två stulna Lexusbilar i Stockholms Frihamn. Lexusbilarna brukar stjälas stötvis och 11 av de 17 efterlysningarna har gjorts sedan den 14 maj i år.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här