Hittade fordon genom tips och exponering

27 mars 2015

Varje dag får Larmtjänst in tips från allmänheten om misstänkt stöldgods eller bedrägerier. Larmtjänst exponerar även stöldgods på hemsidan och sociala medier och under den senaste tiden har ett flertal fordon hittats på detta sätt.

En viktig del i Larmtjänsts verksamhet är det godsåterfinnande arbetet som bl.a. innebär tipshantering. För att få in tips om stöldgods och misstänkta bedrägerier exponerar Larmtjänst stulna objekt både på sin hemsida och i sociala kanaler.

På detta sätt har en hel del fordon kommit tillbaka. I mars hittades en vit Hobby Siesta, stulen i Ulricehamn, genom att en person googlat på bilens chassinummer och hamnat på Larmtjänsts hemsida där det stod att den var stulen. Personen kontaktade då polisen och bilen kunde bärgas från platsen. Under gårdagen hittades ett släp, stulet utanför Bollnäs i juni 2014, tack vare ett tips till Larmtjänst. Släpet stod då utanför en fastighet i södra Dalarna. I december stals en dumperbil värde 1, 3 miljoner kronor i Alingsås. Stölden publicerades på Larmtjänsts hemsida och Facebook sida där den fick bra spridning. Kort därefter kunde bilen hittas då en person, som kände igen bilen från Facebook, såg den stå parkerad i Trelleborg och kontaktade polisen.

För att sprida information om stölder har Larmtjänst en branschgemensam tipsfunktion som heter Stöldtipset som finns på Facebook och Twitter. På Facebook har sidan nästa 7000 följare.

- Folk är engagerade och delar gärna stöldinformationen i sina egna flöden. Det är jättebra eftersom chansen då ökar att fordonet eller båten hittas, säger Åsa Sönnerby, kommunikatör på Larmtjänst.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här