Information om båtmotorstölder på båtmässan i Älvsjö

10 mars 2015

Mellan den 28 februari – 8 mars var det dags för båtmässan i Älvsjö, Stockholm. Precis som vid båtmässan i Göteborg hade polisen en monter där man uppmärksammade båt- och båtmotorstölder samt gav information om Båtsamverkan.

Vid Sjöpolisens monter på båtmässan i Älvsjö var det möjligt att hitta information om båtrelaterade stölder och hur man som båtägare på bästa sätt kan försöka undvika stölderna. Under 2014 anmäldes 652 stulna båtmotorer i Stockholms län. Det var mest i landet men samtidigt en minskning jämfört med 2013. Minskningen kan troligtvis förklaras med polisens framgångsrika insatser med skärpta poliskontroller av fordon i hamnar i exempelvis Stockholms län. Det finns även ett ökat intresse från båtklubbar om hur man skyddar sig mot båtmotorstölder. 

I Västra Götaland har man kommit långt med Båtsamverkan och Thomas Andersson, polisens samordnare mot båtmotorstölder i region Väst, var på plats under mässan och hjälpte till i montern för att sprida information om arbetet och de positiva effekterna som man kan se av Båtsamverkan.

- Det är kul att få berätta om de erfarenheter och resultat som vi fått i Västra Götaland, säger Thomas Andersson.

Under 2014 ökade båtmotorstölderna rejält i Gävleborgs län. Under året stals 145 motorer vilket kan jämföras med 51 året innan. Därför har man även i denna region påbörjat arbetet med Båtsamverkan och man ser ett ökat intresse från båtklubbarna.Bild från Sjöpolisens monter på båtmässan i Älvsjö.

Glömt lösenord
Ange användarnamn. Ange lösenord.

Bli ny användare

Här kan du som jobbar med försäkring och utredning av brott registrera dig för att ta del av våra extranätssidor. Har du frågor om inloggning och lösenord maila webmaster@larmtjanst.se Extranätssidorna omfattas inte av utgivningsbeviset.

Registrera

Ange din registrerade e-postadress för att få ett nytt lösenord skickat till dig.

Byt ditt lösenord här